Forum FORUM DRBACH.PL Strona G³ówna
FORUM DRBACH.PL
Centrum Terapii Bacha: dystrybutor Oryginalnych Esencji Kwiatowych Bacha, Kropli Pierwszej Pomocy i innych produkt??w Bacha
Odpowiedz do tematu
Na mnie to niepodziaÂ?aÂ?o
ludzik18

Do³±czy³: 24 Lip 2009
Odpowiedz z cytatem
StosowaÂ?em terapi?? Bacha, homeopati??, lecznie naturalne, preparaty typu Pharmanex G3 itp . Na poczÂ?tku wydawaÂ?o si?? Â?e pomaga. Ale w moim przypadku to byÂ?o tylko zÂ?udne polepszenie. DolegliwoÂ?ci wr??ciÂ?y ze wzmoÂ?onÂ? pot??gÂ?. Teraz ufam medycynie konwencjonalnej i boj?? si??, Â?e przez to leczenie naturalne czeka mnie teraz najgorsze.
Medycyna naturalna, cz??sto praktykowana przez lekarzy konwencjonalnych - to niezÂ?y zastrzyk got??wki od "naiwnych " pacjent??w. Bo takie specyfiki "na pewno nie zaszkodzÂ?", ale uwaga - w wi??kszoÂ?ci przypadk??w mogÂ? ukrywa?? prawdziwÂ? przyczyn?? dolegliwoÂ?ci.
Pacjenci - uwaÂ?ajcie. Â?ycie i zdrowie ma si?? tylko jedno.
Zawiedziony. :(
Zobacz profil autoraWy¶lij prywatn± wiadomo¶æ
Admin
Administrator forum

Do³±czy³: 10 Lis 2005
Odpowiedz z cytatem
Witam. To bardzo ciekawe, co Pan pisze. WyglÂ?da na to, Â?e stosowaÂ? Pan tyle r??Â?nych metod. Zastanawiam si?? jednak, jakie miaÂ? Pan trudnoÂ?ci zdrowotne i co konkretnie oczekiwaÂ? po danej metodzie. Co konkretnie Pan stosowaÂ? na przykÂ?ad z kropli Bacha? Kt??re ekstrakty Pan wybraÂ? i dlaczego?

To chyba oczywiste, Â?e nie ma jednej, doskonaÂ?ej metody. WyobraÂ?am sobie frustracj?? jakÂ? Pan przeÂ?ywa, szukajÂ?c pomocy i zmagajÂ?c si?? wciÂ?Â? z dolegliwoÂ?ciami. Co to sÂ? za dolegliwoÂ?ci? Do kaÂ?dego naleÂ?y podejÂ??? bardzo indywidualnie zalecajÂ?c okreÂ?lony rodzaj terapii. Trudno wi??c chyba generalizowa??. InteresujÂ?ce b??dzie natomiast przyjrzenie si?? konkretnym przykÂ?adom. Mam nadziej??, Â?e zechce si?? Pan podzieli?? swoimi doÂ?wiadczeniami.

OdnoÂ?nie szukania pomocy w oparciu o medycyn?? klasycznÂ? lub metody naturalne... myÂ?l??, Â?e naleÂ?y kierowa?? si?? zdrowym rozsÂ?dkiem, a metody dobiera?? wedÂ?ug stopnia nasilenia objaw??w, ryzyka, itp. Przedstawiciele paradygmatu holistycznego kÂ?adÂ? silny nacisk na r??Â?norodnoÂ??? czynnik??w, kt??re majÂ? wpÂ?yw na zdrowie i chorob??. Zach??cajÂ? do tego, aby pacjent silniej angaÂ?owaÂ? si?? w leczenie, przejÂ?Â? wi??cej kontroli lub odpowiedzialnoÂ?ci za sw??j stan zdrowia. To samo robiÂ? lekarze klasyczni, kt??rzy wychodzÂ? poza paradygmat biomedyczny i pracujÂ? bardziej w uj??ciu biopsychospoÂ?ecznym.

JednoczeÂ?nie, jast taka r??Â?norodnoÂ??? metod, a Â?adna nie jest panaceum. W niekt??rych przypadkach warto zrobi?? badania i podda?? si?? zabiegom szpitalnym, w innych wystarczy zadba?? o siebie, zmieni?? styl Â?ycia, diet??, nawyki, w jeszcze innych warto si?? wspomaga?? zioÂ?ami, korzysta?? z pomocy rehabilitant??w, masaÂ?yst??w lub stosowa?? suplementy diety.

Pozdrawiam serdecznie, IP
Zobacz profil autoraWy¶lij prywatn± wiadomo¶æWy¶lij email
tekla

Do³±czy³: 26 Wrz 2007
Odpowiedz z cytatem
Na mnie metoda dr Bacha dziaÂ?a zawsze- i to o wiele szybciej niÂ? metody konwencjonalne np leki. Np na l??ki miaÂ?am zapisany Afobam na zmian?? z Chlorprotixenem- dziaÂ?aÂ?y, nie powiem, ale rano nie byÂ?am w stanie si?? dobudzi??. Z kolei antydepresanty dziaÂ?aÂ?y wolno i pogorszyÂ?y stan mojej wÂ?troby i Â?oÂ?Â?dka.
Zobacz profil autoraWy¶lij prywatn± wiadomo¶æNumer GG
Na mnie to niepodzia³a³o
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)  
Strona 1 z 1  

Odpowiedz do tematu